Pantoffels, de beste vriend van de voet

Pantoffels, ook wel sloffen genoemd zijn een veel gevraagd product bij consumenten. Op een koude winterdag opstaan uit bed, en in plaats van op de koude vloer lekker in zachte, warme pantoffels kunnen stappen is een norm voor deze mensen. De zachte binnenvoering zorgt voor optimaal comfort en houdt de voeten warm, terwijl de onderkant zolen bevat, die goed geschikt zijn om rond te lopen en ervoor zorgen dat de drager van de pantoffels geen last heeft van vuil wat op de grond kan liggen, net als met normale schoenen. Op deze manier zorgen pantoffels voor heerlijk comfortabele voeten, wat de drager ook meer ontspannen maakt.

Verschillende soorten van pantoffels

Pantoffels zijn er in alle soorten en maten. Je hebt verschillende kleuren, patronen, stoffen en ga zo maar door. Het standaard idee waar men bij deze sloffen aan denkt is een zachte binnenkant en een zachte buitenkant, met een zooltje eronder. Pantoffels kunnen echter ook van leer zijn en hoeven dus helemaal niet altijd maar zacht te zijn. De binnenkant wordt vaak met wol gevoerd, of een andere comfortabele stof waardoor de voet in een lekker nestje zit. Van buiten kunnen de pantoffels er op de meest uiteenlopende manieren uit zien. Sommige lijken of de poten van een beer en andere lijken haast op een soort comfortabele instappers.  Zo is er voor iedereen een perfecte pantoffel.

Pantoffels te zien in sprookjes

Pantoffels hebben ook hun debuut gedaan in een sprookje. Namelijk, het sprookje assepoester. In het beroemde sprookje zou Assepoester haar glazen muiltje verliezen, waarna de prins zoekt naar het meisje die het muiltje past en dus het meisje waar hij mee heeft gedanst op het bal is. Het ging in het oorspronkelijke sprookje echter niet over een glazen muiltje, maar één van bont, oftewel een pantoffel die niet om de hiel sluit. Dit maakt dus dat Assepoester op de nacht van het bal gewoon heerlijk comfortabel in een paar pantoffels verscheen. Daar zouden wij nu wel een voorbeeld aan kunnen nemen, in plaats van hakken allemaal in een paar pantoffels naar een feest.