Creëer een Mediterrane sfeer met een sier sinaasappelboompje

Een sier sinaasappelboompje vrolijkt onmiddellijk je huiskamer of terras op met zijn Mediterrane uitstraling en geeft je een vakantiegevoel in eigen huis of tuin.

Een sier sinaasappelboompje in de huiskamer is een echte blikvanger. Eerst produceert het boompje een mooie witte bloesem waarna de oranje vruchtjes verschijnen. De vruchtjes worden zo’n 4 cm in doorsnede. Ze zijn niet giftig dus er lonkt geen gevaar bij de aanwezigheid van kleine kinderen in huis die zich tegoed willen doen aan de vruchtjes. Een bijkomend voordeel is ook nog de heerlijke frisse geur die een sier sinaasappelboompje verspreidt!

Verzorging

Zorg voor een voedingsrijke bodem en een ruime pot. De groeiperiode van een sier sinaasappelboompje is tussen april en september. In die tijd zal je moeten zorgdragen voor 2 á 3 keer per week een scheut water. Let er hierbij op dat de wortels niet te nat worden doordat er water onderin de pot blijft staan. Om dit probleem tegen te gaan zou je bijvoorbeeld hydrokorrels onderin de pot kunnen leggen. Bij het kopen van een nieuwe kamerplant of aanwinst voor je terras is een sier sinaasappelboompje misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan wel een keuze zijn waar je, met de juiste verzorging, lang plezier van zult hebben.

Wat is een goede plek om het boompje neer te zetten?

Zoek een zonnig plekje uit voor het boompje want daar houden ze van aangezien ze oorspronkelijk uit warmere gebieden dan Nederland komen. Te veel volle zon kan echter ook schadelijk zijn en kan er in resulteren dat de bladeren verbranden. In de zomer kan het sier sinaasappelboompje verplaats worden naar het terras of de tuin. Ook hier, zorg voor een zonnige standplaats en haal het boompje weer naar binnen zodra de temperaturen zakken, ze kunnen niet tegen temperaturen onder 0.