massagetafel

Waarom een inklapbare massagetafel?

Waarom zou je kiezen voor een inklapbare massagetafel? Dat is een goede vraag. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben. Vaak wanneer je een echt massagesalon hebt is dit compleet overbodig. De tafel wordt dan toch alleen gebruikt in de massageruimte, maar wanneer je ook mensen thuis masseert zie je dat een tafel die uit één stuk bestaat niet makkelijk mee te nemen is. Daarom kun je kiezen om een opvouwbare massagetafel te halen. De tafel werkt natuurlijk verder hetzelfde. De cliënt kan er op liggen en de therapeut kan beginnen met de massage. Er zijn echter wel verschillen in de tafels zelf. Ook zijn er andere dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet een tafel bijvoorbeeld genoeg gewicht kunnen dragen maar wil je dat de tafel zelf zo min mogelijk weegt.

massagetafel

Verschillende opties

Bij het uitzoeken van een inklapbare massagetafel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vaak zie je dat de tafel tot 200 kilogram kan dragen, maar dit is niet altijd genoeg. Daarom is er ook een optie voor tafels die meer kunnen dragen. Verder is het frame ook iets waar verschil in kan zitten. Zo heb je een houten frame of een aluminium frame. De houten frame ziet er vaak mooier uit maar is niet altijd praktisch omdat dit er voor zorgt dat de tafel ook zwaarder wordt. Aluminium is niet alleen lichter maar is ook makkelijker schoon te maken wanneer er bijvoorbeeld massageolie op valt.

Opties voor de therapeut.

Voor de therapeut zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Neem bijvoorbeeld de hoogte van de tafel. Wanneer je als therapeut lang bent heb je ook een inklapbare massagetafel nodig die vrij hoog is. Dit zorgt er dan voor dat je een correcte houding kunt houden wanneer je aan het werk bent.