Uit welke snowboard schoenen kan ik kiezen?

Wanneer je gaat kijken voor nieuwe snowboard schoenen kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er veel verschillende soorten zijn. Juist daarom is het vaak lastig voor mensen om de juiste schoenen te kiezen. Ondanks dat het een onmogelijke opgave kan lijken, is het eigenlijk heel simpel. Wil jij weten hoe jij de beste snowboard schoenen koopt? Lees dan maar snel verder.

De comfortabele optie: de soft boots

De naam zegt het eigenlijk al, maar softboots zijn comfortabele en zachte snowboard schoenen. Daarnaast is het ook nog eens een multifunctioneel product. Ze kunnen worden gebruikt voor strap bindingen, maar ook voor hybride/flow-in bindingen. Het zijn eigenlijk een soort van kussentjes aan je voeten. Zo lekker lopen ze meestal. Wandelen met deze schoenen is dus absoluut geen probleem. De schoen biedt zowel stevigheid als comfort. Eigenlijk zou iedere snowboarder deze softboots wel kunnen dragen.

Gevorderd? Kies voor de hardboots

Hardboots zijn vaak meer geschikt voor de wat meer gevorderde boarders. Voor flexibiliteit moet je deze schoenen niet nemen. De schoen is gemaakt van hard plastic, wat ervoor zorgt dat je er minder makkelijk mee kan wandelen. Wel bieden de hardboots enorm veel stabiliteit. Dit is dus zeker een voordeel. De schoenen worden gebruikt met plaatbindingen, wat over het algemeen zorgt voor een uitstekende controle met je snowboard. Ben jij een gevorderde boarder? Dan is de kans groot dat deze schoenen iets voor jou zijn.

Op zoek naar een middenweg? Hier zijn de step-in boots

Weet je nog steeds niet wat je moet kiezen en ben je op zoek naar een middenweg? Dan heb ik goed nieuws voor je. De hybride step-in boots bestaan namelijk ook nog.  De schoen wordt gedragen middels een step-in binding. Er zijn ook echt specifieke schoenen nodig voor deze bindingen. Hier moet je dus wel rekening mee houden. Deze snowboard boots worden minder vaak gekozen dan bijvoorbeeld de soft boots. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, want dit maakt de schoen niet minder fijn!