De Maxi Cosi Axiss, erg praktisch

Een autostoel die veilig is en handig in het gebruik, dat is de Maxi Cosi Axiss. Deze stoel is vanwege de goed geleidende gordelhaken eenvoudig vast te zetten op de achterbank en maakt het dankzij de wat hogere zitting voor je kindje mogelijk om mee te kunnen genieten van wat er buiten gebeurt. De stoel is gemaakt van zacht materiaal, wat bovendien op 30 graden Celsius wasbaar is. Mocht de bekleding van de stoel vies zijn geworden, dan is het eraf halen en na het wassen weer terug over het stoelframe plaatsen betrekkelijk eenvoudig.

Hetgeen wat vernieuwend is en waarin de stoel zich onderscheidt van andere in deze categorie, is het feit dat de stoel kan draaien. Wanneer je je kindje in de stoel wilt helpen, hoef je niet meer in een onhandige pose over de achterbank te hangen, maar je kunt de stoel gewoon naar het open portier toe draaien en je kindje vastzetten. Voor mensen met een zwakke rug is dit een buitengewoon fraaie uitvinding. Je hoeft overigens ook niet bang te zijn dat de stoel tijdens het rijden een eigen leven gaat leiden, want de indicator geeft het duidelijk aan als je de stoel nog niet ver genoeg teruggedraaid hebt. Niet vergrendelen is dus zo goed als onmogelijk.

Op de troon

Je zoontje of dochtertje kan dan wel beter naar buiten kijken, er is een behoorlijke kans aanwezig dat hij of zij in slaap dommelt. Die stoel zit namelijk wel heel erg lekker, wat te danken is aan het zachte materiaal en dat de stoel welgeteld acht standen heeft die je in kunt stellen met of zonder kindje erin. Daarnaast is het een soort meegroeistoel. Met elke groeispurt van je kleintje kun je de hoofdsteun ophogen en de zijwangen verder uitspreiden. Zo heeft je kindje vanaf de leeftijd van negen maanden tot aan het moment dat hij of zij naar de basisschool gaat altijd een stoel op maat. Je moet oppassen dat je zoontje geen ster- allures krijgt of ervoor waken dat je dochter zich niet als een prinsesje gaat gedragen in zo’n prinsheerlijke stoel.

Mooie designs

De Maxi Cosi Axiss is verkrijgbaar in een aantal frisse uitvoeringen, zoals de mooie look in  “black grid” of het vurige ‘vivid red’. Je kindje zit dus niet alleen op een heel zachte troon, maar ook op een heel hippe.

Veiligheid boven alles

Hoe hip en comfortabel de stoeltjes ook gemaakt worden, de veiligheid wordt nooit uit het oog verloren. Alles aan het design is mooi en maar tegelijkertijd beschermt het je kindje tegen de gevolgen van ongewilde invloeden van buitenaf, zoals botsingen en slippartijen.