Kluisjes voor op het festivalterrein

Soms moet je even wat spullen kwijt op een festival, daarvoor zijn event lockers heel handig. Het is ook handig voor het festival zelf om lockers aan te kunnen bieden, omdat je jezelf dan kan onderscheiden van festivals zonder lockers voor de bezoekers. Festivals die geen lockers hebben creeëren voor sommige bezoekers die extra kleding bij zich hebben voor slecht weer en dan verrast worden met een mooie Nederlandse zomermiddag een probleem, want ze kunnen die regenkleding nergens kwijt. Net als spullen die te kostbaar zijn om in de auto achtergelaten te worden of picknickspullen ofzo. Ieder festival kan gemakkelijk lockers huren en dan vervolgens deze in een tent, container of gewoon onder de open hemel plaatsen. Dit zou even normaal moeten worden als de aanwezigheid van een toilet. 

Doe het zelf kluisjes 

De lockerruimte inrichten met elektronische lockers in plaats van normale lockers heeft voordelen. De elektronische lockers zijn namelijk zelfbediening. Dan hebben we het niet over de soort zelfbediening in de supermarkt waar dan alsnog een medewerker bij moet staan voor leeftijdscontrole en toezicht, maar de vorm van zelfbediening waar van de kant van het festival geen personeel ingezet hoeft te worden. Dit kan de kosten flink drukken zeker wanneer ook nog een vergoeding kan worden gevraagd voor gebruik van de lockers. 

Hoe werken elektronische kluisjes 

De elektronische lockers kunnen gebruikt worden doordat iemand die ervoor staat, via zijn telefoon de kluis kan reserveren, eventueel te betalen en te vergrendelen. Dat alles digitaal gebeurd zorgt ook direct voor een mooi overzicht over gebruik en inkomsten. Deze gegevens kunnen geanalyseerd worden en dit kan mooie inzichten geven in bijvoorbeeld of het een goede investering is, of er kluisjes bij zouden moeten en andere zaken. Dit alles wordt zonder het digitale proces een groot giswerk. Dit zal bewijzen hoe waardevol klanten de lockers vinden en inzet in de toekomst makkelijker maken.