Goedkoop een bromfiets of snorfiets aanschaffen in Nieuwegein

Op het eerste gezicht is er weinig verschil tussen een snorfiets of een bromfiets, en op het tweede gezicht eigenlijk ook niet. Het hele concept van snorfietsen en bromfietsen heeft vaak niets te maken met de brommer, maar met de registratie bij de RDW. Een snorfiets heeft een begrenzer tot 25 km/u, een snorscooter heeft een begrenzer tot 45 km/u. Vaak is de motor verder gelijk, maar je kunt na aanschaf niet zomaar jouw brommer aanpassen. Ja, het kan wel maar het mag niet… De keuze voor de juiste scooter hangt vooral af van de locatie waar je woont in Nieuwegein en omstreken, en waar je vaak naartoe rijdt. Op deze pagina helpen we je de keuze wat eenvoudiger te maken, en ook nog eens goedkoper.

Bekijk alle bromfietsen en snorfietsen op Fast Furious de webshop voor heel Nederland met scherpe prijzen en de beste service.

Wat is een snorfiets of snorscooter?

Dit is een gemotoriseerde tweewieler met een maximumsnelheid van 25 km/u. Een helm dragen is niet verplicht, je rijdt binnen de bebouwde kom bij voorkeur op het fietspad, en wanneer deze niet aanwezig is op de weg. Dat is net als een fiets dus, buiten de bebouwde kom moet je altijd op het fietspad rijden.

Goedkoop een bromfiets of snorfiets

Wat is een bromfiets of bromscooter?

Dit is eveneens een gemotoriseerde tweewieler met een maximumsnelheid van 45 km/u. Een helm dragen is verplicht, je rijdt binnen de bebouwde kom altijd op de openbare weg, alleen buiten de bebouwde kom wordt je naar het fietspad geleid. Je mag er niet op wegen mee rijden met een maximum snelheid die hoger ligt als 50 km/u.

Motorisch zijn er meestal geen verschillen, er wordt alleen een speciale begrenzer aangebracht. Hoewel de meeste scooters met een viertakt motor zijn uitgerust kun je ook beide types in een tweetakt uitvoering kopen, afhankelijk van het merk en type. Je mag overigens ook op een snorfiets een helm dragen, dat is jouw vrije keuze. Alleen met een bromscooter, en uiteraard op motoren is het altijd verplicht.

Hoe kies je voor de juiste brommer?

Een scooter kopen hangt voor een belangrijk deel af van jouw vaste ritten. Wanneer er bij jou in de buurt in Nieuwegein veel goede fietspaden zijn kan een snorscooter ideaal zijn voor jou, wanneer de normale weg binnen de bebouwde kom gunstiger is, of je rijdt veel buiten de bebouwde kom, ben je vaak sneller met een bromscooter. Denk dus vooraf goed na over jouw rijgedrag, en maak daarop jouw keuze. Je kunt namelijk niet later het type aan laten passen. Hoewel een andere begrenzer plaatsen of verwijderen betrekkelijk eenvoudig is, wordt dit niet toegestaan volgens de Nederlandse wet.

Hoe kies je de scooter die bij jou past?

Met deze tips kies je snel de juiste snorfiets of bromfiets voor jou:

  • Bekijk over welk type weg je het meeste rijdt.
  • Wanneer je graag snel rijdt is een bromscooter beter geschikt voor jou.
  • Voor meer “casual” rijders is een snorfiets erg relaxed en comfortabel.
  • Een helm dragen is altijd verstandig, maar op een snorfiets mag je zelf kiezen.
  • Wanneer je twijfelt kun je gewoon even contact opnemen met de winkel.

Via fastfuriousscooters.nl vind je goedkoop het beste assortiment aan snorscooters en bromscooters, ook kun je altijd jouw vragen stellen.