De werking van e-sigaretten

Je kent het vast wel, de elektrische sigaretten. Misschien ben je er wel op tegen, of juist helemaal niet. Wat je mening ook is, het is altijd goed om deze e-sigaretten eens goed door te nemen. Want weet je bijvoorbeeld wat e liquid is? Dat en meer ga je leren in dit artikel.

Vloeistoffen en elektrische sigaretten

e liquid

Het klinkt misschien een beetje raar, maar elektrische sigaretten werken op vloeistoffen. Deze vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd. De e-liquid dien je in de e-sigaret te doen, en je kunt het gebruiken. Het grote voordeel aan e-sigaretten, is dat deze e-liquid veel minder schadelijk voor de gezondheid is. Zo zal het de luchtwegen veel minder irriteren. Maar belangrijker nog, er zitten lang niet zoveel schadelijke stoffen in, als in de normale sigaret. Daarom gebruiken mensen het vaak ook om te kunnen stoppen met normale sigaretten. Er zit namelijk nog wel nicotine in de vloeistoffen, wat de werkzame stof is waaraan men afhankelijk wordt bij een rookverslaving. De hoeveelheid nicotine die in de vloeistoffen zit, kun je zelf bepalen. Daardoor is het ook mogelijk om dit steeds af te bouwen, tot het moment dat je geen nicotine meer binnenkrijgt.

e liquid

Wat ook handig is, is dat je e-sigaretten nog steeds bijna overal mag roken, wat bij sigaretten lang niet het geval is. Een laatste voordeel, is dat elektrische sigaretten ook veel minder kosten. De vloeistof koop je online, of in de winkel voor weinig geld. Vooral wanneer je dit vergelijkt met de kosten van roken, zul je al snel de nodige euro’s besparen.