robel

APK-keuring voor occasions in Arnhem

Als je een auto hebt die al heel wat jaren oud is, moet je waarschijnlijk elk jaar een APK-keuring doen. Tijdens deze keuring wordt de veiligheid van je auto gecontroleerd. Is je auto afgekeurd? Dan mag je hiermee niet meer de weg op en moet je de ocassion eerst iets doen aan de punten waarop je auto is afgekeurd. Natuurlijk wil je hierbij zo goedkoop mogelijk uit zijn. Maar hoe houd je de kosten van een APK voor occasions in Arnhem nu laag? In dit artikel vind je enkele tips.

1. Was je auto van tevoren

Occasions in Arnhem

Het is natuurlijk niet zo dat een vieze auto de APK niet doorkomt, enkel en alleen omdat de auto vies is. Toch is het wel aan te raden om je auto voor de keuring goed te wassen. De keuringsmeester zal hier niet op letten, maar onbewust wel het gevoel hebben dat je goed met de auto omgaat. Als je banden net op de minimale profieldiepte zitten of de verlichting iets doffer is, kan de keurmeester twijfelen om je auto wel of niet af te keuren. Is je auto helemaal schoon en laat je zien dat je er netjes mee omgaat? Dan zul je vaker het voordeel van de twijfel krijgen.

2. Kies voor een APK-keuringsstation

Veel garages bieden APK-keuringen aan en het kan soms lastig zijn om te kiezen door welke garage je het beste de keuring kunt laten uitvoeren. In ieder geval is het altijd aan te raden voor een APK-keuringsstation. Wellicht betaal je hier iets meer voor de keuring zelf, maar dit gaat dan vaak slechts om een laag bedrag.

Auto

Het voordeel van een APK-keuringsstation is dat je na afkeur je auto binnen een bepaalde termijn opnieuw kunt laten keuren op de punten waarop hij eerder is afgekeurd. Bij andere garages wordt je auto soms in zijn geheel opnieuw gekeurd en worden er weer andere punten opgemerkt. Die punten moet je dan weer laten repareren en dit brengt vaak veel extra kosten met zich mee.